Deze website maakt gebruik van anonieme cookies.

Kleuren | Reekers-VIsser | Schilderwerken

Kleuren

kleurenKleuren bepaalt uitstraling
Kennis van kleur en enig kleurgevoel zijn bepalend bij het kiezen van verfkleuren voor uw interieur. Of u zich prettig voelt in huis wordt grotendeels bepaald door de gebruikte kleuren. U hoeft geen kleurexpert te zijn om te weten dat het niet verstandig is om je hele huis in zwart onder te dompelen. Maar welke kleuren moet is dan verstandig om te combineren, en wat gaat daarmee samen?

Noem het gerust een lastig karwei, het kiezen van de juiste kleur voor uw interieur. Kleur is van grote invloed op de uitstraling en sfeer in uw woning. Een kleur kiezen en de juiste kleuren combineren, is zo makkelijk nog niet. Daarom een paar tips en advies.

Voorop staat dat u zich prettig voelt in uw eigen huis. Kleuren roepen bij iedereen een ander gevoel op. Dit heeft ook te maken met uw eigen bagage en ervaringen. Is uw buurvrouw helemaal gek van de kleur rood en associeert zij deze kleur met warmte en liefde? Het kan best dat u er juist de kriebels van krijgt en rood in verband brengt met gevaar, omdat uw huis ooit in brand heeft gestaan. Kleur is heel persoonlijk.

Betekenis kleuren
Toch kunnen we aan de hand van diverse onderzoeken en studies naar kleur een aantal zaken vaststellen. Zo hebben kleuren bepaalde specifieke eigenschappen en gaan kleuren die naast elkaar worden gebruikt een interactie met elkaar aan. In onderstaande tabel vind u van een aantal kleuren en de kenmerken, kleuren waarmee de kleur goed samengaat en ruimtes waarvoor de kleur geschikt is.

Kleur Kenmerken Gaat samen met Geschikt voor
Rood activiteit, warmte, passie, strijd oranje, geel, paars, chocolade bruin Keuken, eetkamer, speelkamer (pas op met rood in de slaapkamer, tenzij u meer passie wilt!)
Oranje Vrolijk, eetlustopwekkend, vriendelijk Rood, geel, bruin, fel groen Woonkamer, keuken, badkamer
Paars Spiritueel, eigenzinnig, mysterieus Zachtgroen, andere tinten paars, blauw (kobalt) Slaapkamer, kinderkamer
Groen Kalmte, natuur, vruchtbaarheid Blauw, chocoladebruin, beige en andere groentinten Slaapkamer, badkamer, zitkamer
Wit Puur, frisheid, reinheid Eigenlijk met alle kleuren Keuken


Kleuren kiezen
11853583 sBij het kiezen van een verfkleur voor je woonkamer, slaapkamer of keuken is het altijd fijn om eerst inspiratie op te doen. In woontijdschriften en op internet doet u vaak veel ideeën op. Op vtwonen.nl vind u in wooninspiratie meer dan 1000 beelden doorzoekbaar op kleur, stijl en ruimte.

En gebruik gerust onze tool hieronder om uw eigen kleur stijl te ontdekken!

 

Tool:

Deze tool bevat 3 rollen met de ral nummers, die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Klik met de muis op een kleur, en sleep terwijl u de muisknop ingedrukt houdt. Kleuren kunnen afwijken van de echte RAL nummers, en is dus alleen voor een indicatie van een kleur-combinate.