Deze website maakt gebruik van anonieme cookies.

Home | Reekers-VIsser | Schilderwerken

Welkom

schlderkozijnAl meer dan een eeuw biedt Reekers Schilderwerken een complete en betrouwbare service op het gebied van schilderwerken, glaszetten en houtrotsanering. In die jaren is een brede klantenkring opgebouwd. Grote en kleinere opdrachten worden met zorg en vakmanschap uitgevoerd. Voor bedrijven, overheid, instellingen, scholen, ziekenhuizen, woningcorporaties en vanzelfsprekend voor particulieren.

Reekers-Visser ziet zijn service veel ruimer dan alleen het puur uitvoeren van schilderwerken. Uw opdracht van vandaag is immers ons visitekaartje voor morgen.

Daarom werkt Reekers-visser heel persoonlijk. Natuurlijk vraagt ieder project een speciale aanpak, maar globaal is de werkwijze hetzelfde. We brengen altijd eerst een gedegen advies uit, met aandacht voor zowel kwaliteits- als budgetaire aspecten. Daarna volgt de uitvoering. Daarbij speelt kennis een grote rol: kennis van ondergronden en kennis van verfsystemen. Gezien de evolutie van de verf is het van belang om terug te kunnen vallen op de vakkennis van de verf leverancier. Deze kennis wordt bij ons gecombineerd met een jarenlange ervaring.

Kleuren

kleurenKleuren bepaalt uitstraling
Kennis van kleur en enig kleurgevoel zijn bepalend bij het kiezen van verfkleuren voor uw interieur. Of u zich prettig voelt in huis wordt grotendeels bepaald door de gebruikte kleuren. U hoeft geen kleurexpert te zijn om te weten dat het niet verstandig is om je hele huis in zwart onder te dompelen. Maar welke kleuren moet is dan verstandig om te combineren, en wat gaat daarmee samen?

Noem het gerust een lastig karwei, het kiezen van de juiste kleur voor uw interieur. Kleur is van grote invloed op de uitstraling en sfeer in uw woning. Een kleur kiezen en de juiste kleuren combineren, is zo makkelijk nog niet. Daarom een paar tips en advies.

Voorop staat dat u zich prettig voelt in uw eigen huis. Kleuren roepen bij iedereen een ander gevoel op. Dit heeft ook te maken met uw eigen bagage en ervaringen. Is uw buurvrouw helemaal gek van de kleur rood en associeert zij deze kleur met warmte en liefde? Het kan best dat u er juist de kriebels van krijgt en rood in verband brengt met gevaar, omdat uw huis ooit in brand heeft gestaan. Kleur is heel persoonlijk.

Betekenis kleuren
Toch kunnen we aan de hand van diverse onderzoeken en studies naar kleur een aantal zaken vaststellen. Zo hebben kleuren bepaalde specifieke eigenschappen en gaan kleuren die naast elkaar worden gebruikt een interactie met elkaar aan. In onderstaande tabel vind u van een aantal kleuren en de kenmerken, kleuren waarmee de kleur goed samengaat en ruimtes waarvoor de kleur geschikt is.

Kleur Kenmerken Gaat samen met Geschikt voor
Rood activiteit, warmte, passie, strijd oranje, geel, paars, chocolade bruin Keuken, eetkamer, speelkamer (pas op met rood in de slaapkamer, tenzij u meer passie wilt!)
Oranje Vrolijk, eetlustopwekkend, vriendelijk Rood, geel, bruin, fel groen Woonkamer, keuken, badkamer
Paars Spiritueel, eigenzinnig, mysterieus Zachtgroen, andere tinten paars, blauw (kobalt) Slaapkamer, kinderkamer
Groen Kalmte, natuur, vruchtbaarheid Blauw, chocoladebruin, beige en andere groentinten Slaapkamer, badkamer, zitkamer
Wit Puur, frisheid, reinheid Eigenlijk met alle kleuren Keuken


Kleuren kiezen
11853583 sBij het kiezen van een verfkleur voor je woonkamer, slaapkamer of keuken is het altijd fijn om eerst inspiratie op te doen. In woontijdschriften en op internet doet u vaak veel ideeën op. Op vtwonen.nl vind u in wooninspiratie meer dan 1000 beelden doorzoekbaar op kleur, stijl en ruimte.

En gebruik gerust onze tool hieronder om uw eigen kleur stijl te ontdekken!

 

Tool:

Deze tool bevat 3 rollen met de ral nummers, die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Klik met de muis op een kleur, en sleep terwijl u de muisknop ingedrukt houdt. Kleuren kunnen afwijken van de echte RAL nummers, en is dus alleen voor een indicatie van een kleur-combinate.

 

Verf

sikkens alphalux sfVerf is verkrijgbaar in vele kwaliteiten, kleuren en soorten. Enkel belangrijke eigenschappen waar een goede verf aan moet voldoen is onder andereoptimale dekking, goede vloeiing, uv-bestendig, waterafstotend, goede dichtheid, en voornamelijk een lange duurzaamheid. Om deze reden gebruiken wij o.a. de merken Veveo, Sikkens, Boonstoppel en Trimetal.

 Houtwerk

Voor houtwerk, zowel binnen als buiten maken we gebruik van het merk Veveo, vanwege de goed dekkende en gelijkmatig vloeiende eigenschappen. Dit zorgt voor een nog mooier resultaat. Houtwerk wordt afhankelijk van de staat van het schilderwerk, ontvet, opgeschuurd, waar nodig gerepareerd, kale en gerepareerde plekken voorgronden, geheel gronden, daarna wordt het licht opgeschuurd, en in kleur afgelakt. Indien er nog andere wensen zijn, kan dat in overleg.

 

Wanden en plafond

SikkenskleurenwaaierWanden en plafonds worden voornamelijk geschilderd met latex van het merk Sikkens. Deze is op vrijwel elke RAL-kleur te mengen, en is alleen geschikt om binnen te gebruiken. Voor vochtplekken, schimmel en nicotine plafonds en wanden wordt er geen latex gebruikt, omdat de waterbasis van latex de nicotine of vochtplek ''activeert'' waardoor de plek na het drogen weer tevoorschijn komt. Hiervoor wordt een speciale isolerende verf gebruikt die een beschermende laag over de vlek vormen. Vochtige ruimtes, zoals een badkamer, worden behandeld met een verf die de volgende kenmerken heeft: schimmelbestendig, waterdampdoorlatend, emissievrij, goed dekkend en schrobvast. Daarnaast is er ook muurverf verkrijgbaar voor buiten.

 

 

kleur 01grey 02kleur 03kleur 04kleur 05kleur 06kleur 07grey 08grey 09grey 10grey 11grey 12grey 13grey 14grey 15